- farine blancje
- spongje
- un ûf
- sal
- mieze sedonute di zucar
Pal riplen:
- meluçs ( renete ) 1 chilo
- spongje,
- zucar impalpabil
- ue calabrie
- pignûi
- zucar impalpabil
- molene gratade di pan
- canele e claut di garoful in polvar
- un limon
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Preparazion:
Ae farine zontâ la spongje morbide, l’ûf intîr, une prese di sal, il zucar e 4 sedons di aghe clipe. Lavorâ il dut par ben, batint la paste sul plan di lavôr pâr dai elasticitât. Cuvierzile e lassâle polsâ par mieze ore tun puest clip.
Meti in muel par 15 minuts in aghe clipe la ue, spelâ i miluçs, taiantju a fetutis finis, unissiju ae ue calabrie za in muel, ai pignûi, ae scusse gratade dal limon, ae canele, al garoful, al zucar e sparniçâ parsore un bon bicjerin di licôr (chel che ti plâs di plui)
Splanâ la paste cu la mace il plui sutîl pussibil suntune tavaie apene infarinade; daspò pinelâle cu la spongje fuse.
Zontait parsore il pan gratât, dopo pogni il riplen su la paste lassant libar un bordi, spolvarânt il dut cun zucar, rodolânt la paste pâr ben sierant lis estremitâts.
Meti il “Strudel” tune plache onzude cun spongje.
Cuei tal for a 180 gras par cirche un’ore, si sierf frêt , spolvarât cun dal zucar impalpabil.
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Cheste ricete e je che faseve mê mari. L’origjin dal strudel al è un incuintri culinari tra dôs culturis, la turche e la austro-ungare. Cheste union e à puartât ae nassite di un gnûf dolç a base di miluçs, fasintsi popolâr ancje in Friûl. Il segret di un bon risultât al consist te lizerece dal impast.
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2 comentarios:
Lis voltis che cierts miei amîs a mi invidin a mangjà la cueste jo o puarti simpri il strudel che o fâs propite a cheste stesse maniere.
Mandi
Da chestis bandis a no si cjate da nissune bande. O scuen invidâus a vignî a passâ une setemane a Bruxelles...Cussí o mi puartais une cerce...O ben o lu fasês in cjase me:-)
Mandi
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